Category ReC

Salariu fara Munca

Ma tot zbat de ceva ani precum o gaina fara cap, sa gasesc o solutie pentru cum am putea trece de la sistemul de fata la Venus Project, ori ceva similar.

Acum, cred ca am gasit capu gainii, ori macar un ochi´cu´cataracta prin care vad o posibila carare. 

E vorba despre un salariu de la guvern, indiferent de faptul ca lucrezi ori nu, esti femela ori mascul, puradel ori batran, ghei´, pitipoanca, patron, fotbalist ori dai in carti. Toti sa primeasca salariu lunar, taxe zero pe ei, iar banii astia sa acopere un trai decent. Se propun in jur de 1000 Euro pe luna pentru toata Europa, dar poate varia. In fine, sa fie indeajuns incat sa traiesti decent.

Ideea nu e noua, s-a mai incercat prin Canada, Africa ori alte meleaguri in forma de experiment, dar din punctul meu de vedere experimentele astea nu sunt valide, desi multumitoere: oamenii se axeaza mai mult pe educatie cand primesc un asa salariu, majoritatea nu renunta la serviciu, infractiunile scad dramatic, problemele de sanatate la fel, etc.

Nu mi se pare relevant pentru ca oamenii astia stiau ca e un experiment asa ca e normal sa nu renunte la jobu lor pentru ca se termina dracu experimentu si mureau de foame.

DAR pot veni cu argumente mult mai puternice pentru a sustine ideea asta si a demonstra ca poate fi una dintre cele mai importante decizii in istoria omenirii. Dap, ma duc´chiar asa departe cu´concluzia.

Deci, te intereseaza 1000 Euro pe luna, fara ca tu sa nu faci nimic in schimb, pentru tot restu vietii ?

Saving-Money-While-Raising-Children

Hai sa ne gandim putin….

De ce treb...

Read More

Sistemul monetar, in colaps

Sa va reamintesc ce e ReC – ReC inseamnea “Respira-v-ar creierii!” si e scris ReC de la record (inteligenta treaba domne) si reprezinta o analiza amanuntita asupra unor probleme definitor de importante.

Uite o altfel de analiza, una non-economica si pe intelesul tuturor.

Sistemul monetar, ca sa intelegi exact cum sta treaba, e sistemul de pe planeta Pamant. De la Franta, la Romania,  Spania, America, Rusia sau Singapore, toti se desfasoara dupa acest sistem monetar.

Practic, totu se bazeaza pe managementu resurselor si al serviciilor cu ajutorul acestor hartii inventate, numite bani.

.

Trebuie sa ti m...

Read More

Religia si Schizofrenia

Am tot vorbit despre religie si unii au incercat sa se “lupte” cu mine in idei, dar ce va voi prezenta aici, chiar si daca esti cel mai fanatic religios, te va face sa te lupti cu tine insuti.

.

Ia aminte ca e serioasa treaba.

Datele despre schizofrenie sunt luate de pe wikipedia, de aici.

DEFINITII :

Schizofrenie – ” Este o denumire a unui grup de boli mintale care se includ în categoria psihozelor endogene. Caracteristică este apariția unor manifestări psihopatologice majore, cum sunt halucinațiile, deliruri, tulburări formale de gândire, tulburări afective, tulburări de comportament, dezorganizarea personalității.
Schizofrenia nu are o singură cauză, apariția ei se datorează interacțiunii mai multor factori biologici, psihologici și culturali cu o vulnerabilitate genetică predispozantă. “

Religie – Religia se bazeaza ...

Read More

Ciudat printre nebuni

Pentru ca am tot vazut comentarii ale celor care citesc teoretic.com de genu “Oamenii ma considera ciudat pentru ca am astfel de idei (comune cu subiectele abordate pe site)”, m-am gandit sa fac un articol deschis la comentarii pe tema asta.

Acum multi ani oamenii, din lipsa tehnologiei, nu puteau spune decat ca Pamantu e plat, asociindu-l cu linia ce parea dreapta din fata ochilor, orizontu.

A venit un...

Read More

Inconstienta de sine

Fii atent ca o sa asisti la cel mai la obiect, mai concentrat si mai socant articol.

Uite cel mai evident si real lucru : tu vei muri.

Mda.

Tu asta care citesti articolu, vei muri. Depinde de cultura sau (poate) de o dorinta a ta pentru forma de cenusa sau la cutie de lemn sub pamant atunci cand dai ortupopii’.

Poate mori de batranete, pe la 70-80 sau chiar 100 de ani, poate mori peste 5 ani, poate esti bolnav si mai ai 4 luni de trait, poate te calca masina maine, cert e ca tot mori.

.

Pana in punctu asta au ajuns majoritatea oamenilor cu constientizarea, dar de aici incolo au inventat povesti ca : spiritu, religia, divinitatea, energia, viata dupa moarte, Matrix, samd….Toate, povesti.

Adica, daca...

Read More

Homeostazia

Discutam intr-un articol despre incapabilitatea oamenilor de a se upgrada, de a accepta ceva nou, dar ceva mai diferit, in viata lor de zi cu zi. Articolu a  venit in urma unei sesizari sesizate de catre mine sesizand ca : oamenii se complac intr-un confort si greu ies din el, fie el si un confort deloc confortabil (un om sarac va accepta statutul de sarac), dar nu stiam de unde vine tendinta asta sau daca e vreun motiv pentru asta. Credeam ca e mediu de vina, mediu actual care imputerniceste doar putine persoane, iar restul accepta statutul de consumator (fie el mare consumator, sau minuscul). Poate e asta sau poate…homeostazia.

.

Bun conlocuitor cu siteul teoretic.com, Gabriel a adus in discutie subiectu si, interesandu-ma despre el,  am ramas socat cat de bine inglobeaza starea despre care vorbeam io, starea asta de frica de a iesi din confortul creat.

.

Art...

Read More

Un adevar morbid !

Poate ati uitat ce e ReC si, deci, ReC se traduce prin “Respira-v-ar Creierii” fiind intentionat scris ReC de la “recording” si se ocupa cu analiza amanuntita asupra unor probleme definitor de importante.

Nu suntem o specie inteligenta !

!? O stiti p’aia cu : ” Suntem singura forma de viata inteligenta din Univers, cel putin asta stim pana acum. ”

Ei bine, uite teoria mea socanta. Doua puncte :

Cativa oameni, prin stiinta, au definit si descoperit lumea inconjuratoare intr-un progres continuu.

( Azi, miliarde d...

Read More

Sistemul Monetar (4)

E un subiect al dracu de complicat privind situatia actuala de pe planeta Pamant, dar si un subiect tamp raportand la specia umana.

Adica, e complicat de dezbatut un asemenea subiect gandind din si prin situatia actuala (oameni bogati, fotbalisti, elevi, muncitori, firme, shoping, politicieni, tari, religii, samd) DAR e extrem de usor raportandu-te la realitate, adica la fiinta umana : din ce e compusa o fiinta umana, cum functioneaza ea, cum se dezvolta, ce ii e necesar pentru a supravietui, uneltele necesare ei (tehnologia si stiinta), samd.

.

Am incercat prin 3 articole deloc populare (demonstrand gradu de prostie/om si motivu pana la urma al articolelor), dar ale dracu de gandite, sa demonstrez rahatu in care ne aflam, adica sistemu monetar.

Read More

Sistemul Monetar (3)

In primu articol am impartit toata problema sistemului monetar in 3 puncte (zic io) extrem de solide : aparitia involuntara si efectu lui, abundenta duce ‘instinctiv’ catre eliminarea sistemului monetar si un scenariu extrem de posibil : experimentam doar niste simptome ale sistemului monetar.

Daca asa nu v-am convins despre inutilitatea sistemului monetar, atunci poate cu al doilea articol unde am evidentiat punctele negative ale unui asemenea sistem. Am scris exact ceea ce am experimentat io de-a lungu vietii, ceva ce am putut ‘atinge’, iar ceea ce am punctat pune sistemu monetar intr-o lumina diavoliceasca.

.

Daca si acum va e greu sa deduceti adevarata valoare a sistemului monetar, vin cu ultima arma, o poveste imaginara (zic io) foarte utila in intelegerea lui si va veti putea si testa odata cu povestea. Cum ? Cititi povestea !

.

Pornim.

44Vvd33 e o entitate de pe planeta @__@. Mediul de aici e extrem de asemanator cu cel de pe planeta Pamant, numai ca aici nu exista o organizare a speciei din care face parte acest 44Vvd33. Cert e ca ei sunt mult mai putini, doar 1000 de oameni.

44Vvd33 vorbeste acum cu Obama, un pamantean ce abea sosise pe planeta lor.

Pamanteanul observa ca  @__@-ienii nu au niciun sistem stabilit, asa ca le propune unu : sistemu monetar.

Dupa 4 ore in care pamanteanu i-a explicat sistemul: crearea unui ceva (ban) ce nu poate fi reprodus de catre ceilalti si care serveste drept valoare pentru obtinerea bunurilor si servicilor pe acea planeta; putinii oameni care conduc si ale caror idei conteaza; necesitatea de consum; munca pentru supravietuire, samd (tot ceea ce stiti si voi despre sistemu monetar), dupa ce ii explica, 44Vvd33 simte nevoia de a pune niste intrebari rationale, ale unor entitati care abea acum au auzit de asemenea sistem.

.

Va reusi Obama, pamanteanu nostru, sa ii convinga pe  @__@-eni sa adopte sistemu monetar ? Sa vedem.

.

Intrebarile si nelamuririle lui  44Vvd33 :

1. In primu rand, imi e teama ca aceasta valoare p...

Read More

Sistemul Monetar (2)

Primu articol a fost exact rezumatu concentrat al sistemului monetar si dovada clara ca el e perpetuat de catre niste unii pentru ca ar putea disparea de maine, sau ar fi putut disparea de acum 80-90 de ani.

Poate ca ma insel amarnic bazandu-ma pe niste clipuri ce dovedesc posibilitatea abundentei, ori pe niste articole scrise de oameni ce par foarte competenti, asa ca hai sa o iau altfel. O sa punctez cele mai negative aspecte ale sistemului montar bazandu-ma pe propria experienta de viata si pe exemplele sesizate de mine. Sunt un observator bun ? Din punctu meu de vedere da, dar daca tu crezi ca gresesc, corecteaza-ma !

Daca am dreptate atunci nici nu mai conteaza daca se poate obtine sau nu abundenta, trebuie schimbat ceva radical, indiferent cum.

.

Read More