Fite de adidasi

Acum vreo 10 ani, moda adidasilor :

Adidasi cu talpa de spuma.

Era mare nebunie cu adidasii astia. E vorba despre modelu ala cu talpa moale, ca de guma. De multe ori le ziceam “adidasi cu talpa de guma”. Aveau baetii’ care veneau de la Bucuresti si unele magazine din oras cateva perechi, de aici si fantezia pentru a poseda asemenea adidasi.

Imi amintesc’ca le incercam ‘moliciunea’ talpilor cu deshtele’ si ne dadeam cu parerea daca sunt sau nu din’aia. Ori calcam pe pietre cu marginile lor precum un automobil cu rotile pe bordura….

Ni se pareau extrem de avansati si originali.

Pentru cei care nu stiu, era vorba de adidasii astia pe care ii poarta mai toti azi si sunt usori si comozi, si aratau in felu asta :

.

Adidasi pe ‘arcuri’ :

O alta nebunie ceva mai recenta. Sa fie vreo 5-6 ani cand a aparut….

Numarai arcurile sa vezi daca sunt originali parca, da’ nu mai stiu care era spilu aici. Oricum, imi erau extrem de utili fiind intr-o perioada cand inca eram scund ;).

.

Adidasii cu botu’ntors :

Acum foarte mult timp ‘adidasii cu botu’ntors’ intrau pe piata. Erau in stilu alora de mai sus, da’ astia au fost primii, evident. Erau americanisme, da’ conta sa aiba plasticu ala in varfu botului pentru a fi d’aia. De multe ori ala se dezlipea primu cand ii bagai la fotbal.

.

Adidasi cu luminite :

Pe astia i-am prins in embrionara mea copilarie. Tin minte ca le putei scoate luminitele din spatele adidasilor si ca aveau niste baterii d’alea mici, ca de ceas. Bine, au pus dupa oamenii luminite in lateral, ori pe langa siret.

Au facut senzatie si aia.

.

Adidasii fara siret si cu aerisire :

Astia reprezentau o avansare tehnologica a adidasilor cu talpa de spuma. Erau usori si extrem de comozi fiindca nu aveau sireturi. De aici a izbucnit o alta obsesie/moda : bagatu siretelor in adidasi. Io si pana azi am ramas cu fixatia asta si nu m-am mai legat la sireturi de nu mai tin minte….Imi amintesc’ca ai mei imi ziceau mereu ca imi deformez mersu daca nu ii leg sau ma intrebau cum dracu joc fotbal cu ei asa.

Aici au intrat si ‘adidasii cu aerisire’ asa cum ii numeam tot noi. Cred ca din cauza ca nu aveau siret, le-au facut oamenii ‘aerisirea’ asta si noi aveam impresia ca e ceva special pentru noi, ceva unic si de luat in seama cand ne cumparam asemenea adidasi.

Era o obsesie si aici pentru ca ii mai auzeai pe unii care iti explicau cum ei au adidasi cu aerisire prin talpa si iti explicau cum circula aeru. Discutia era serioasa asa ca abtineti-va ! 🙂

.

Adidasii cusuti :


Deja se trecuse aici la o moda a omului intelept pentru ca ne uitam fiecare dupa cusaturi la adidasi. Daca erau cusuti, macar in fata, erau d’aia cusuti, ceilalti erau stifturi.

Cred ca s-a pornit moda asta dupa ce am constatat ca ceilalti adidasi spumosi, ori cu botu’ntors se faceau praf la fotbal.

Ma credeti sau nu, da’ multi isi duceeau vechii adidasi la cusut in perioada aia de obsesie adidaistica.

.

Cred ca astea au fost fitele anilor 90′ si inceputu anului 2000.

Si ca veni vorba de adidasi, imi amintesc’ca rupeam o pereche in fiecare saptamana, si nu glumesc, la fotbal. Erau ai mei disperati…..

Tags: