Magnifici : James Randi

Incepem aici, pe teoretic.com, o serie de articole care va vor prezenta oameni absolut geniali.

Siteuri de stiinta mai fac asemenea articole dar prezinta fiinte umane ce si-au adus contributia in stiinta, altii fac emisiuni precum “Mari Romani”, dar aici va fi cu totu altceva !

O sa va prezint niste oameni de la care aveti atatea de invatat incat veti avea impresia ca ati cazut pe Pamant dintr-o nava a unei alte civilizatii mult mai inteligente decat cea prezenta.

Oamenii astia nu pot plictisi si va avertizez ca’creaza dependenta.

.

James Randi e primu pe lista (ordine fara relevanta).

S-a nascut in 1928 si s-a facut remarcat prin numerele lui de magii, fiind cunoscut in America drept The Amazing Randi. Ceea ce l-a scos din normalitatea turmei a fost interesul lui spre adevarul stiintific. A inceput sa demoleze tot felu de psiho-talentati care pretindeau ca aveau puteri misterioase. El a fondat si James Randi Educational Foundation care se ocupa cu ratiunea. Tot el e omu care ofera in prezent 1 milion de dolari pentru cine demonstreaza ca are vreo putere paranormala. Au tot incercat multi de-a lungu timpului da’, bineinteles, toti s-au dovedit a fi excroci.

James Randi e cel mai rational om pe care l-am vazut, iar gandirea lui e de luat in seama pentru ca, asa cum au demonstrat multi oameni geniali (vezi Jacque Fresco), nu e fixist. El nu incearca practic sa spulbere orice psiho-talentat ci chiar e curios sa descopere ceva ce poate fi de o importanta majora pentru stiinta (ma refer aici la abilitatile celor care pretind ca le au). Chiar spunea ca 1 milion de dolari e o suma extrem de mica pentru ceea ce ar putea descoperi. Destept omu.

.

De la oameni care pretind ca traiesc fara mancare sau apa, la trucuri imposibile ori fenomene inexplicabile, toate trec prin mainile omului James Randi.

El a avertizat media in nenumarate randuri despre impactu nociv pe care il poate avea ea asupra populatiei, chiar cu asta se ocupa fundatia creata de el, dar parese’ ca nu ai cu cine domne….

A inventat chiar personaje psiho-talentate pentru a testa prostia mediei si a reusit cu un astfel de personaj, Carlos, sa patrunda pe la cele mai importante emisiuni din America si sa adune sute, chiar mii de oameni, la spectacolele date de acest Carlos, personaj inventat de el. Si nu uitati ca a doborat orice mister ce era cul’ la vremea lui, asa ca daca unele trucuri le stiati si vi se pareau usor de demontat, ganditi-va ca la vremea respectiva nu era deloc asa. In ziua de azi poti fi mult mai usor psiho-talentat datorita tehnologiei.

Randi abordeaza situatia si cu umor si pana in prezent nimeni nu i-a putut pune probleme.

Daca oameni ca James Randi ar filtra informatiile nu am mai trai printre zombii.

.

Pentru a intra in miez va prezint niste clipuri tari cu omu, selecatate de mine, dar puteti gasi mult mai multe pe canalu de iutub’ al organizatiei lui : aici, sau pe siteul lui personal : www.randi.org.

.
O prezentare a lui.

.

De ce inca mai suntem creduli.

.

James Randi ii demonstreaza live, unei cunoscute prezentatoare din America, cum a fost pacalita de un invitat precedent, un magician, replicandu-i toate ‘magiile’ omului.

.

Nu poti demonstra un negativ. Perfect de acord cu omu !

.

Toti ne dam cu presupusu.

.

Despre Dumnezeu

.

James Randi pacaleste oamenii de stiinta printr-un simplu truc.

.

Priviti ce oameni nebuni sunt credinciosii astia.

.

Telekinesis

.

Uite cum il face de ras pe Uri Geller, live. Acest Uri Geller e un cunoscut magician ce pretindea ca are puteri supranaturale, un om care a castigat milioane de dolari din a fraieri oamenii, om cu care Randi a dus un adevarat razboi.

.

Inca un psiho-talentat facut de tot rahatu de Randi intr-o emisiune.

.

Va prezint si alte materiale, cum ar fi documentare sau emisiuni in care Randi si-a facut simtita prezenta mai mult decat evident ;).

.

James Randi in Australia demoland nescai mituri, printre care si puterea de a descoperi apa sub pamant cu ajutoru unor bete. Stiu si io de ‘practica’ asta si era la moda acum vreo 10 ani.

Altele foarte interesante vor intra zilele astea in VIDEO, fiecare acolo unde se incadreaza. Daca bag prea multe creez abundenta si va stric curiozitatea.

Tags: