Magnifici : Jacque Fresco

Seria Magnifici e creata de teoretic.com si prezinta oameni incredibili ce merita statusu de zei. De vei urmari acesti oameni perceptia ta asupra lumii inconjuratoare se va schimba dramatic, iar gandurile ti se vor ordona precum o face butonul “Auto arrange icons” cu iconitele de pe desktopu tau.

.

Jacque Fresco

V-am prezentat multe clipuri cu omu, ba chiar am pomenit de el destul de des pentru caracteru independent al teoreticului.com.

Hai sa ii facem o scurta istorie in stilul siteului :

S-a nascut in 1916 si a prins si Marea Depresiune (1929) eveniment ce l-a marcat foarte mult. Marea Depresiune insemnand o criza economica majora, cam ceea ce se intampla si azi. Chiar el spune ca a fost un moment in care si-a pus multe intrebari despre cum sunt conduse populatiile, despre diferentele dintre oameni si despre solutii alternative unui sistem monetar.

S-a lasat de scoala la 14 ani pentru ca nu se putea integra intr-un sistem atat de feroce in rigurozitatea si lipsa lui de informatie. Era de obicei copilu pus la colt pentru ciudatenia caracterului lui. A inceput sa se autoscoleasca citind tot ce il interesa.

Surpriza ?

A devenit un munte de informatii si are la activ sute de inventii. Puteti deduce de aici limitarea, sau mai degraba non-sensul scolii.

Si-a dezvoltat o pasiune pentru luciditate si s-a exprimat prin antrenamentu cu fiintele umane ce traiau in iluzie. Asa a intrat in diverse organizatii/clanuri, printre care si Ku Klux Klan, si a incercat sa deduca aceste comportamente bizare, ba chiar mai mult, sa le si trezeasca. Spre exemplu a reusit asta cu renumitu Ku Klux Klan, vorbim aici de o grupare de 32 de indivizi pe care i-a rasucit intr-o luna. A invatat din experientele astea ca daca vrei sa fii inteles trebuie sa explici pe intelesu celui care asculta.

A facut zeci de experimente pe animale pentru a deduce comportamentul uman, a discutat cu oameni definiti in ziua de azi ca fiind geniali, precum Albert Einstein si mi-a ramas in minte un lucru pe care l-a zis JF despre el : ” Einstein nu stia mai nimic despre cum se organizeaza o societate sau despre comportamentul uman. El era un geniu al matematicii, dar matematica e doar o unealta pentru ceea ce vreau eu sa construiesc, de asta nici nu am prea avut ce discuta cu el. ” – Magnific !

Are 94 de ani si o experienta de viata unica pe planeta Pamant. A studiat pana la extrem comportamentul uman si, pe langa altii care au dus o munca similara, el a venit si cu solutia : Proiectul Venus.

Pentru a va face si mai curiosi de om, va spun nescai lucruri interesante despre el, lucruri povestite chiar de JF in interviuri : a demolat si el nescai psiho-talentati, precum James Randi; creaza cam 10 machete ( case, masini, etc ) pe zi pentru proiectu Venus. Si le creaza avand ca baza stiinta, nu doar niste machete nerealizabile; e singuru pe care l-am auzit vorbind despre niste subiecte ‘religioase’ pentru efectu lor puternic si des intalnit ce creaza normalitate si disparitie din raza ochiului uman : limaju actual, iubirea, efectu sistemului monetar asupra comportamentului uman, dorinta de a poseda obiecte, samd;

Stie orice despre orice si se bazeaza pe stiinta cand da din gura.

Momentan se afla intr-un tur in juru lumii pentru a face cunoscut acest proiect Venus.

E cel mai genial om pe care l-am putut vedea si singuru care mi-ar putea crea o stare emotiva la o intalnire face-to-face. E bunicu perfect si profesoru ideal.

Iti garantez ca daca incepi sa urmaresti interviurile cu omu asta, sau orice clip in care da el din gura, vei vedea lumea cu alti ochi. Creieru tau va primi un impuls electric foarte puternic si va reveni la stadiu de creier de homo sapiens sapiens si nu de xerox, ceea ce a creat sistemu actual din el.

Din nou, nu e vreun guru, nu e mistic, e extrem de real si te va surprinde teribil.

Io imi pun interviuri cu el precum ma uitam intainte la televizor, adica am intrat intr-o normalitate in a vedea asemenea clipuri in loc de showuri tampite, meciuri sau filme slabe.

Imi e peste tastatura rau sa scriu despre om pentru ca el e mult mai interesant decat orice as putea scrie io despre dansu.

Materiale cu el gasiti si pe teoretic.com aici, dar puteti a cauta singuri pe iutub’ pentru ca sunt destule.

Uite spre exemplu pe iutub’ aici, ori pe torrents gasiti Jacque Fresco Venus Project Lecture DVD.

O sa va prezint si in articolu asta nescai clipuri cu omu, clipuri pe care nu le-am mai bagat pe site. Sunt o gramada super interesante, dar o sa le bag treptat.

.

Machete d’ale omului :





.

Responsabilitatea de sine

.

Multe concentrate

.

Despre schimbarea omenirii

.

La Larry King in 1874. Daca de pe atunci gandea omu asa….

.

Despre extraterestrii.

Tags: