Sistemul Monetar (3)

In primu articol am impartit toata problema sistemului monetar in 3 puncte (zic io) extrem de solide : aparitia involuntara si efectu lui, abundenta duce ‘instinctiv’ catre eliminarea sistemului monetar si un scenariu extrem de posibil : experimentam doar niste simptome ale sistemului monetar.

Daca asa nu v-am convins despre inutilitatea sistemului monetar, atunci poate cu al doilea articol unde am evidentiat punctele negative ale unui asemenea sistem. Am scris exact ceea ce am experimentat io de-a lungu vietii, ceva ce am putut ‘atinge’, iar ceea ce am punctat pune sistemu monetar intr-o lumina diavoliceasca.

.

Daca si acum va e greu sa deduceti adevarata valoare a sistemului monetar, vin cu ultima arma, o poveste imaginara (zic io) foarte utila in intelegerea lui si va veti putea si testa odata cu povestea. Cum ? Cititi povestea !

.

Pornim.

44Vvd33 e o entitate de pe planeta @__@. Mediul de aici e extrem de asemanator cu cel de pe planeta Pamant, numai ca aici nu exista o organizare a speciei din care face parte acest 44Vvd33. Cert e ca ei sunt mult mai putini, doar 1000 de oameni.

44Vvd33 vorbeste acum cu Obama, un pamantean ce abea sosise pe planeta lor.

Pamanteanul observa ca  @__@-ienii nu au niciun sistem stabilit, asa ca le propune unu : sistemu monetar.

Dupa 4 ore in care pamanteanu i-a explicat sistemul: crearea unui ceva (ban) ce nu poate fi reprodus de catre ceilalti si care serveste drept valoare pentru obtinerea bunurilor si servicilor pe acea planeta; putinii oameni care conduc si ale caror idei conteaza; necesitatea de consum; munca pentru supravietuire, samd (tot ceea ce stiti si voi despre sistemu monetar), dupa ce ii explica, 44Vvd33 simte nevoia de a pune niste intrebari rationale, ale unor entitati care abea acum au auzit de asemenea sistem.

.

Va reusi Obama, pamanteanu nostru, sa ii convinga pe  @__@-eni sa adopte sistemu monetar ? Sa vedem.

.

Intrebarile si nelamuririle lui  44Vvd33 :

1. In primu rand, imi e teama ca aceasta valoare pe care o cream (banu) va fi recreata si de catre altii. Cum o facem unica ? Si, cine o creaza ? Cine detine puterea crearii ei ?

.

2. Ii distribuim prin contributia celorlalti la societate, bun, dar in ce mod, cine decide care va primi mai mult si care mai putin ? Si, fara munca asta adusa societatii si toata hrana detinuta de societate, societate care ii plateste pe cetatenii nostrii, acest @__@-ean nu risca sa moara de foame ? Daca nu accepta sistemu nostru ? In orice caz noi detinand hrana, iar ea obtinandu-se doar fiind cu noi, nu vom crea un sistem de patronare, de guvernare cu forta pentru orice entitate de-a noastra nascuta aici ? Nu vom obliga fortat sa se alature noua orice @__@-ean nascut aici ? Nu e periculos sa facem asta, sa obligam ?

.

3. Sistemu asta monetar creaza automat clase sociale, asta ducand spre o divizare a poporului prin inegalitate. Cum tinem inegalitatea asta in frau ? Unii pot avea atat, iar altii deloc. Cum imi garantati ca nu se vor omora cetatenii intre ei ?

.

4. Consumul in sistemu asta e necesar. Asta inseamna ca trebuie sa ne concentram pe consumul oamenilor. Deci, cei 1000 trebuie sa consume mereu, iar noi sa producem bunuri si servicii constant doar pentru ca ei sa consume ? Ideea produselor de proasta calitate nu imi surade. Care e scopul pana la urma ? Putem consuma la infinit ?

.

5. Sistemele de justitie. Sunt cate doi @__@-eni pentru fiecare parte implicata intr-un  proces ? Fiecare instruit sa apere cat mai bine partea lui (vorbesc aici de avocati) ? Iar cei care decid dreptatea sunt tot niste @__@-eni ? Adica, avocatul @__@-an care e mai convingator in fata @__@-lui suprem (procuroru) va avea dreptate ? E un joc sau e justitie !?

.

6. Sistemele de detentie. Ne luam cetatenii si ii inchidem in niste camere goale ? Care e scopu si ce rezolvam cu asta ? Dam chiar si pedepse capitale ? Cum va reactiona poporu stiind de un asemenea sistem de justitie urmat de un asemenea sistem de incarcerare ?

.

7. Armele. Sistemele de aparare. Trebuie intr-un asemenea sistem pentru a face ‘dreptate’, a tine lucrurile in frau pentru ca e un sistem de inegalitate. Ele nu se pot transforma cumva in arme de atac datorita sistemului, din start, injust ?

.

8. Profitorismu. In mod normal calitatea vietii/individ creste odata cu profitu precum in orice institutie din acest sistem. Nu vom dezvolta comportamente egoiste, oameni rai ce nu vor vrea a impartii cu altii ?

.

9. Putini conduc planeta. Nu va fi o lupta ? Nu se va crea competitie care va duce spre rautatea celorlalti implicati ?

.

10. Prioritatile lui.

Care sunt prioritatile lui ? E un joc al indivizilor societatii….care urca mai sus in ierarhia asta… !? Principalele prioritati ale sistemului monetar sunt : economia, consumul, profitul… Care e scopu unui asemenea sistem ? Sa uitam cine suntem si pe ce planeta ne aflam ? Nu duce indirect spre o evolutie extrem de lenta, chiar 0, a speciei noastre ?

.

Putem continua la infinit, dar cred ca  44Vvd33 a punctat destul de bine.

Acum, puneti-va in locul lui Obama si incercati sa convingeti entitatea de pe planeta @__@ de sistemu monetar.

Ori, puneti-va in locul lui 44Vvd33 si icnercati sa va convingeti singuri de un nou sistem : sistemul monetar.

Tags: