Un adevar morbid !

Poate ati uitat ce e ReC si, deci, ReC se traduce prin “Respira-v-ar Creierii” fiind intentionat scris ReC de la “recording” si se ocupa cu analiza amanuntita asupra unor probleme definitor de importante.

Nu suntem o specie inteligenta !

!? O stiti p’aia cu : ” Suntem singura forma de viata inteligenta din Univers, cel putin asta stim pana acum. ”

Ei bine, uite teoria mea socanta. Doua puncte :

Cativa oameni, prin stiinta, au definit si descoperit lumea inconjuratoare intr-un progres continuu.

( Azi, miliarde de galaxii, stim la perfectiune cum functioneaza corpu uman + toate organele, planeta, evolutia, atomii, draci-laci. Multe nenica. )

Acum, intreana-l pe Georgel (14-60 de ani) unde i se afla splina si ce rol are ea. Atat. Acum intreaba orice Georgel cu varsta cuprinsa intre 14 si 60 de ani. Pentru a fi siguri ca nu dam peste noroc, pune alte organe la bataie, unele mai simple precum ficatu, pancreasu, chiar si stomacu, si ai sa te convingi singur cat de constienti de sine sunt.

.

Acum (din nou) stim doua lucruri :

1. Cativa oameni descopera constant lumea inconjuratoare si stiu cum functioneaza ei + mediul cunoscut si

2. Majoritatea oamenilor nu stiu cum le functioneaza propriu corp, ce sa mai vorbim de mediu cunoscut !?

Tineti minte astea ca revenim.

.

Poveste ce demonstreaza…..

Avem cimpanzeii care desemneaza doua specii de maimute printre care si Pan.

A fost un caz arhi-cunoscut cu maimuta Oliver care facea parte din specia asta (Pan) si care maimuta mergea precum omu, biped, + ca avea multe trasaturi asemanatoare unui om. O ciudatenie de maimuta, crezuta ca fiind o corcitura dintre om si maimuta. Mult mai inteligenta si foarte diferita de cele din specia asta a maimutelor. Oliver intra intr-o camera, se aseza pe un scaun, lua cana frumusel precum un om, manca cu furculita, fuma, era diferita ce sa mai….

Uite prima parte din documentaru cu el, parte care iti descrie povestea lui Oliver.

Acum ca stim cazu lu Oliver spunem ca cimpanzeii Pan se deplaseaza biped doar pentru ca o raritate din specia lor a facut asta  ?

Avem (sa zicem) 1 milion de cimpanzei Pan si una merge biped, asta inseamna ca ea e o exceptie, iar celelalte normalitatea. Deci specia Pan de cimpanezi e reprezentata de normalitate. Intelegi ?

.

Revenim la cazu nostru.

Din punctu 1 si 2 deducem ca acei oameni care au descoperit atatea si stiu cum functioneaza ei si restul mediului, sunt EXCEPTII prin definitie ! Ceea ce rezulta ca’concluzia asupra speciei umane trebuie trasa prin aceia din punctul 2.Stiti la cine ma refer : la unchiu Georgica, la matusa Florentina, la baetii’ de club, la elevi, taximetristi, rude, prieteni, gagici, miliardari, samd, adica 90 si la % din populatia lumii, adica la specia umana.

Acum ca am definit CINE e specia umana ganditi-va ce stie specia asta umana. Consuma, emit sunete comune pentru comunicare, se folosesc de instrumente, se recunosc in oglinda, inventeaza instrumente, fac caca si pipi, lucreaza in grupuri pentru a obtine ceva……si acum va recomand documentaru  The Human Ape care iti demonstreaza ca daca specia umana e considerata inteligenta, atunci si cimpanzeii sunt.

.

Concluzie finala : specia umana nu e o specie inteligenta !

.

A, oamenii aia de  la punctu 1 e prea posibil sa nu fie nici ei constienti ca sunt formati din atomi, cam cum lucreaza corpu lor, ori de vastu Univers, ci sunt si ei oameni de stiinta, niste baeti’ mecanici ce stiu sa defineasca, sa gaseasca bucati dintr-un pazal’ dedus tot de ei, dar toate pe hartie, in teorie, si nu constientizate….

Tags: