Magnifici : Richard Feynman

Seria Magnifici e creata de teoretic.com si prezinta oameni incredibili ce merita statusu de zei. De vei urmari acesti oameni perceptia ta asupra lumii inconjuratoare se va schimba dramatic, iar gandurile ti se vor ordona precum o face butonul “Auto arrange icons” cu iconitele de pe desktopu tau.

.

Richard Feynman

(n. 11 mai 1918 – d. 15 februarie 1988)

Putina istorie (wikipedia) :

Este unul dintre cei care a extins considerabil teoria electrodinamicii cuantice. A participat la Proiectul Manhattan şi a fost membru al comisiei de investigare a dezastrului navetei spaţiale Challenger.

Pentru întreaga sa muncă la dezvoltarea electrodinamicii cuantice, Feynman a fost unul din laureaţii Premiului Nobel pentru fizică în 1965, alături de Julian Schwinger şi Shin-Ichiro Tomonaga.

În afara domeniului fizicii teoretice, Richard Feynman este creditat cu crearea conceptului revoluţionar de computer cuantic, precum şi cu explorarea timpurie a acestuia.În direcţia pedagogiei şi a oratoriei, Richard Feynman fost un dascăl remarcabil, un pedagog desavârşit, educând multe generaţii de viitori profesionişti, fizicieni şi matematicieni, dar şi popularizând cu acelaşi talent remarcabil fizica şi aspectele morale şi etice ale ştiinţei.Latura sa artistică a fost demonstrată de pasiunea cu care a demonstrat că a fost atât un muzician amator talentat dar şi un conferenţiar foarte apreciat în popularizarea problemele fizicii, ştiinţei şi responsabilităţii oamenilor de ştiinţă. Astfel, un seminar de popularizare din anul 1959, referitor la nanotehnologie, numit, într-o traducere aproximativă, Există loc suficient la bază (în engleză, There’s Plenty of Room at the Bottom) precum şi prelegerile sale transcrise, The Feynman Lectures on Physics, un compendiu în trei volume, au devenit cvasi-instantaneu, după lecturarea şi publicarea lor, “clasice”.Feynman este, de asemenea cunoscut datorită numeroaselor sale aventuri, care au fost detailate în cărţi precum ar fi: Surely You’re Joking, Mr. Feynman!, What Do You Care What Other People Think? and Tuva or Bust!. Richard Feynman a fost, din multe puncte de vedere, un excentric şi un spirit liber.

.

 

 

Teoretic Vorbind :

Iti trebuie un clip cu omu pentru a-l urmari cu fanatism. Felu cum explica lucruri pe care nu le intelegi si cum te face sa le intelegi, felul cum zambeste multumit si cunostiintele pe care le are, te fac sa il pui in rama celor magnifici.

Am ramas surprins cand l-am auzit ca spunea ca cel mai bine e sa privesti lucrurile din afara, ca si cum ai privi planeta, si atunci vei sesiza corect situatiile petrecute acolo. Am ramas surprins pentru ca si io fac la fel de fiecare data, de fapt m-am obisnuit sa privesc lumea asa si cred ca e cel mai bun joc al mintii pentru a judeca’cat mai corect situatiile de pe planeta Pamant.

In categoria magnifici il vad precum ” cel care m-a facut sa iubesc stiinta “, si nu’s romantic aici, doar ‘pe sentiment’.

.

O sa va prezint niste selectii selectate de mine, si selectand am ales :

 

Despre explorarea si intelegerea Universului

.
“Priveste dintr-un alt punct de vedere” – Prima parte dintr-un interviu cu el.

.

” Nu exista oameni speciali, trebuie doar sa studiezi. ”

.

” Nu-ti place ? Du-te altundeva ! ”

.

Despre OZN-uri.
Ce zice omu la final poate fi pus in rama. Genial !

.

Numere mari

.

Magnetii

.

Elasticul

.

Focul

.

Atomii “jucausi”

.

Sentimentu de confuzie

.

Nesiguranta, religia si incertitudinea

.

Despre o floare….. 😉

.

Despre lumina

Tags: