Prostia protestelor

Am mai scris despre ineficienta protestelor si punctul lor de pornite : slaba informare a omului, asa ca le dau oamenilor doar cateva idei de protest daca tot protesteaza, poate ma aude careva.

Daca tot protestezi, vino si cu niste solutii sau spune ceva clar. Altfel care mai e scopu ?

E ca si cum ai milita pentru drepturile animalelor si ai spune sa nu se mai faca teste pe ele, vaccinuri, antibiotice, etc, dar daca tu nu ai o idee mai buna atunci care e scopu protestului ? Ce sugerezi, sa se faca testele pe oameni ? Cum sa se verifice mai intai un vaccin ?

Asa si aici.

Sa va dau niste idei :

1. Petrolu.

Zbierati de ce inca se mai bazeaza pe petrol cand e o substanta epuizabila si scumpa din cauza asta. Spuneti-le de energia solara care, daca e reprezentata prin panouri solare pe o suprafata ca cea a Spaniei (dupa calcule exacte), poate alimenta intreaga planeta, gratis.

Spuneti-le de energia valurilor, eoliana, fuziunea nucleara, OTE (ocean termal energy) sau energia geotermala care poate produce electricitate pentru intreaga planeta pentru cateva sute de mii de ani daca nu ma insel, si pot fi construite ORIUNDE aceste centrale.

Mai spuneti-le de masinile electrice. Au facut japonezii una acum care merge 1000 km cu o singura incarcare (prototip momentan) + altele care merg 5-600 km si se incarca in 10 minute si care sunt pe piata + statiile electrice care sunt din ce in ce mai multe.

Tot cu energia mai mentionati ca s-au iieftinit panourile solare si wattu costa 0.75 centi. Adica te costa vreo 1500 Dolari sa iti alimentezi toata casa, forever’.

Zbierati pe problema asta care ar rezolva atatea.

.

2. Mancarea.

Zbierati ca se produc milioane de tipuri de mancare in loc de cateva dar pentru toti. Zbierati ca in Elvetia sau Austria (nu stiu sigur) se arunca zilnic tone de paine ce ar putea alimenta Venetia in fiecare zi, paine veche de 1-2 zile.

Zbierati ca alimentele ajung sa expire, dar altii mor de foame, sau ca spuermarcheturile’ sunt pline mereu de mancare.

.

3. Zboerati ca se fac elemente de decor. Intr-o lume atat de saraca precum in prezent se creaza milioane de obiecte de decor. Pune laolalta’ toata energia si materialele folosite pentru ele si vezi cate adaposturi poti crea.

.

4. Zbierati ca, desi tehnologia a avansat extrem de mult, oamenii o duc din ce in ce mai rau. De ce ?

.

si 5. Intrebati ce e sistemul monetar si ce sunt banii. Pentru ca banii reprezinta o unitate de masura pentru materialele existente si distribuirea lor. E ca si cum te-ai apuca sa iti construiesti o casa, ai avea lemn, metal, da’ nu ai avea centimetri.

.

 

Daca zbierati, veniti cu niste solutii, prezentati ceva, altfel e doar latrat.

Sau asteptati documentaru la care lucrez si o sa vedeti acolo solutii existente. Spre exemplu case care se “printeaza” intr-o zi.

Tags: