Te respect in 3 momente

 

Iti ofer respectu meu atunci cand e ziua ta. Hai la multi ani ! Toate cele bune, tot ce iti doresti. Sa ti se indeplineasca toate dorintele, ai respectu meu pentru ziua asta. Te tratez cu o usoara distantare prin respect si astept sa dai de baut la sfarsitu zilei.

Iti ofer respectu meu cand esti bolnav. Fie ca esti pe moarte sau ai racit, ai castigat respectu meu. Iti urez sa te faci bine ! O sa te ascult cu mai multa atentie in perioada asta.

Iti ofer respectu meu dupa ce mori. Ai fost un doamneapara’ toata viata, da’ acum ca ai murit ai fost un prieten pe cinste, Dumnezeu sa te odihneasca.

.

Fiintele umane prezente, aceste omide incatusate de mediu nociv in care se tarasc, iti ofera respectul deplin in 3 momente ce au legatura cu moartea ta. Prima e o sarbatoare a trecerii timpului, a doua e un atac asupra integritatii propriei persoane, iar a treia e chiar moartea. Asa se intampla pe planeta asta. E ziua unuia, faci fandari, esti usor rusinos cu el, il tratezi cu mai mult respect decat de obicei, si asta pentru ca e o data fixa, calendaristica. Atunci cand cineva e bolnav devi milos-respectuos de parca il consideri pe cel palau ca avand un dezavantaj enorm in fata ta si acum faci pe duiosu. A treia e cea mai tare pentru ca e cea mai evidenta : toti ciudatii care mor devin originali, toti prostii’ au fost detepti’ candva si toti nemernicii au fost baieti buni la timpu lor.

.

Cand eram mic ma prefaceam uneori ca sunt bolnav pentru ca se purtau ai mei ca cu ou cu mine si ma intrebam de ce nu poate fi lumea asa mereu….Eram curios pentru ca vedeam ca oamenii sunt capabili, dar sunt extrem de programati si nu reactioneaza decat la evenimente “calendaristice” (zi de nastere, boala, moarte, sarbatori, etc).

.

Niste fiinte perfect adaptate la un mediu idiot.

Tags: