| Avantajele religiei |

Articol scris de Gabi.

Articolu asta trebuia sa fie scris de unul din oamenii credinciosi ai acestei planete dar cum nimeni nu a facut-o am sa ma ofer eu.
Buuuun. Am sa incep cu lucrurile care ma faceau pe mine sa cred in existenta lui Dumnezeu.
.
Un lucru foarte important era acela ca ma simteam “confortabil” stiind ca exista cineva acolo sus care “are grija de mine”. Ideea cu ingerasul protector mi-a suras in copilarie si chiar credeam ca am langa mine mereu un inger protector.

Mai sunt si numeroasele lucruri bune care mi s-au intamplat aparent inexplicabil, coincidente foarte surprinzatoare care m-au scos din situatii grele dar si acele coincidente care m-au pus in fata unor situatii favorabile.
Toate le asociam cu Dumnezeu si cu asa zisul “destin “ pe care El mi l-a pregatit.
.
La fel si situatiile urate in care intram , tin mine cum mi-am rup piciorul in clasa a 7-a si il injuram pe Dumnezeu :)) . La fel cum tin minte ca ma bucuram totusi ca era sfarsit de an si profesorii mi-au pus numai 10 pe degeaba.
.
Era foarte confortabil si linistitor sa stiu ca dupa ce mor o sa ma astepte o vesnicie de fericire (cine se gandeste ca ajunge in iad dupa ce moare … hai sa fim seriosi ).
.
E foarte adevarat ca toate aceste credinte sunt confortabile si numai gandul ca Dumnezeu te ajuta daca faci o rugaciune, sau daca te duci la biserica, sau mai stiu eu ce, poate ajuta enorm.

Aceste credinte au ajutat numerosi oameni sa invinga boli incurabile sau sa atinga scopuri care altfel ar fi fost imposibile.

Si sunt oameni pe care numai aceste ganduri ii mai tin in viata , fie ca e vorba de speranta ca se vor face bine cu ajutorul lui Dumnezeu fie ca nu vor sa se sinucida ca sa nu ajunga in iad…


.
Psihiatrul David Larson a facut niste studii asupra efectelor benefice ale religiei si a descoperit ca cei care cred au sanse mai scazute sa moara in primele 6 luni ale unui transplant de inima.

Alt studiu de 10 ani facut pe 27.000 oameni sustine ca aceste evenimente sociale religioase sunt corelate cu o rata a mortalitatii mai scazuta, depresie mai putina si alte efecte benefice.

Un material foarte interesant cu privire la efectele benefice ale religiei asupra corpului si mintii umane este cartea : Faith Medicine and Science de David B. Larson.

Cartea prezinta cateva astfel de studii stiintifice si pot zice ca e o provocare sa o contesti .
.
Bun eu mi-am spus parerea si am dat si cateva exemple reale .

Acum vreau sa imi spuneti si voi ce avantaje are religia in opinia voastra ???

Si daca cunoasteti cazuri reale si concrete in care persoane cunoscute voua au beneficiat destul de mult de pe urma religiei.

(Si aici ma refer exclusive la cazurile care intra in categoria “miraculor” , micile intamplari precum m-am rugat la Dumnezeu sa am bani de pranz si dupa 3 zile am gasit pe jos 5 ron NU se pun doar daca nu cumva s-a repetat de 3 ori la rand. ).

.
Va urma….

Tags: