Cel mai tare site

Daca ar fi sa te gandesti la cel mai tare site, care ar fi si dupa ce criterii te uiti ?

 

Dupa mine e StumbeUpon. E singuru site pe care pot sa stau ore in sir si sa descopar o gramada de lucruri interesante.

Idea lui e geniala: spui ce te intereseaza, sa zicem stiinta, chimie, fizica, astronomie, ori poti alege ce vrei tu de la personaje (Jacque Fresco) la manunchiuri de cuvinte precum “3d printing”, iar siteu incearca sa iti prezinte siteuri intereseante din toata gramada ta de interese.

Cu cat il folosesti mai mult cu atat devine mai pe placu tau. Un LIKE (pumn-in-sus) egal iti place, si intra in baza lor de date. Un DISLIKE (pumn-in-jos), si baza de date se “regandeste” la ceea ce iti place si iti scoate siteu ala din lista.

unnamed

Am descoperit mii de siteuri extraordinare peste care nu as fi dat niciodata.

Practic tu selectezi ce te intereseaza si apoi folosesti butonu STUMBLE sa navighezi din site in site. In timp robotii stumbleupon iti mai sugereaza categorii si siteuri, iar toata aventura asta creste si se imbogateste. Poti sa si selectezi ce tip de continut vrei: video, stiri, articole, etc.

Mie imi place ideea de a da click pe un buton si a nu sti ce vine :)…. e o pasare, un avion…e superman 🙂 . Serios, e foarte interesanta idea si rar iti baga ce nu te intereseaza daca iti selectezi cu cap interesele si dai pumn-in-sus numai la ce iti place foarte mult. Nu uita de pumn-in-jos.

Poti sa iti instalezi si plugin pentru browser si o sa ai bara de stumbleupon cu tine peste tot. Mai dai un pumn-in-sus  la cate un site daca iti place si asta e foarte tare pentru ca toate clickurile tale conteaza. Daca o pagina nu e in baza lor de date si tu dai pumn-in-sus, nu numai ca´conteaza pentru baza ta de date, dar bagi siteu ala in baza de date a siteului si altii vor da peste continut. E ca si cum imbunatatesti internetu pentru tine dar si pentru altii.

 

Poti sa iti si categorisesti likeurile in liste, iar per total siteu asta da sens internetului. De multe ori ma gasesc pe la 5 dimineata stumbalaind si zicand “mai dau 20 de stumbaluri si gata, sa mor, ma culc”. Da de unde dracu ca mai dau 30, apoi zic “mai dau 5 ma jur si ma culc”. Cacat ca nu ma pot tine de cuvant si de multe ori stau ore asa.

 

Ma mir ca google nu a facut asa ceva, desi incearca intr-un fel sa iti genereze cautari personalizate mai nou.

 

Poti a ma urmari pe StumbleUpon daca vrei, iar cand urmaresti pe cineva o sa iti bage articole ce ii palc lui,  in aventura ta de dat clickuri.

 

Daca mai e careva pe teoretic sunt curios ce site ati alege voi ca si fiind cel mai tare din parcare, numaru UNU.