Amuzant, trist si infricosator

Neandertalii´ au disparut acum vreo 30.000 de ani si desi s-au imperecheat cu homo sapiens (pentru ca acum putem analiza ADNu si demonstra asta), se pare ca unii au supravietuit intacti……

Desi Neandertalii´ nu aveau access la TV ori Internet, nici apa calda ori supermarchet, sunt convins ca erau de 50 de ori mai destepti decat oamenii astia. Uite si priveste niste fiinte umane ale anului 2013. De fapt au trecut vreo 2 milioane de ani de cand homo sapiens se tara pe planeta Pamant. Ia si priveste:

.

http://www.220.ro/emisiuni-tv/Ce-Se-Intampla-Cu-Soarele-Noaptea/Cta3crY96A/.

Acum gandeste-te ca oamenii discutau despre Soare ca fiind in centru Universului (ca atat stiau ei) de acum vreo 2500 de ani, iar despre Pamant ca e rotund de mult mai mult timp. Deci, pana si aia de acum 3000 de ani ori mai mult stiau mai multe decat creaturile astea. Da´ sunt convins ca foarte multi, daca nu majoritatea nu au habar despre lucrurile astea. E ca si cum peste 3.000 de ani oamenii aia din viitor vor fi la fel de destepti ca astia mai inteligenti de acum, ceea ce e infricosator.

Imi amintesc´cand  mi-am intrebat familia, tinand in mana o poza cu galaxia Andromeda, unde e soarele nostru, recte planeta noastra.

AndromedaGalex_2048
Prima prostie pe care nu au realizat-o a fost ca e imposibil sa fotografiezi galaxia noastra, ti-ar trebui cateva mii, posibil sute de mii de ani lumina sa iesi din teritoriu galaxiei, ceea ce e inimaginabil in prezent. Ei chiar erau convinsi ca e o poza cu Milky Way. A doua mare petarda ce au scos-o pe gura a fost ca soarele e in centru, acolo unde e luminos. Manunchiu ala mare de sute de mii, daca nu milioane de stele (Sori) ei au crezut ca e un singur soare, al nostru. Proportiile pe care si le imaginau ei sunt dezastruoase. E ca si cum te-ai uita la un oras, noaptea, din spatiu si manunchiu de lumini al orasului ai spune ca e un bec, unu singur.

 

Lucrurile astea nu sunt de “cultura generala”. Daca nu sti nici macar atat e ca si cum nu ai avea habar ca ai doua maini si un singur cap. E atat de socant pentru mine incat imi e greu sa cred ca traim printre asemenea creaturi ce ar putea face parte din lumea Neandertalilor de acum zeci de mii de ani. Le-ar lipsi poate stirile morbide de la ora 7, in rest s-ar acomoda atat de bine nici nu si-ar da seama ca s-a schimbat ceva.

 

Si atunci, care e diferenta dintre exemplarele astea umane, cele mai inteligente creaturi din univers, si niste zebre ? Ori girafe ? Sau gandaci ?