Absolut genial !!!

wwwteoreticcom-elllisonLawrence Ellison, presedintele Oracle, le-a tinut urmatorul discurs studentilor care au terminat facultatea Yale. N-a putut sa-si termine discursul, deoarece a fost dat jos de pe scena.Genial !

Nu cred ca a mai fost nimeni care sa fi zis un adevar mai mare intr-o institutie scolara. Practic omu’ a naucit studentii.

Priviti ce a declarat :“Daca ma uit la voi nu vad nici un viitor fericit, nu vad nici un director proeminent. Acum, sigur sunteti bulversati. Asta e normal. Totusi, va puteti intreba, cum vin eu, Larry Ellison, care n-am terminat facultatea, ca sa va judec pe voi, studentii celei mai renumite facultati? Stati sa va explic!

Deoarece eu, Lawrence Ellison, al 2-lea cel mai bogat om a planetei, am picat la facultate si voi nu. Deoarece Bill Gates, cel mai bogat om al planetei, a picat la facultate si voi nu. Deoarece Paul Allen, al 3-lea cel mai bogat om al planetei a picat la facultate si voi nu.Si deoarece Michael Dell, care momentan este doar pe locul 9, a cazut si el de la facultate si voi nu. Si domnul respectiv este in ascensiune.… Acum, sunteti clar foarte bulversati! Si asta este foarte, foarte normal.

Dati-mi voie sa va incurajez, n-ati terminat degeaba facultatea si n-ati facut degeaba rost de o diploma.

N-ati pierdut 5 ani degeaba. Din contra, ati invatat sa munciti pentru bani putini, sa va faceti cunostinte si sa faceti cunostinta (mai deaproape) cu cuvantul TERAPIE. Toate acestea sunt foarte utile. O sa aiba lumea nevoie si de salahori ca voi.

O sa aveti nevoie de cunostinte, de programare la terapie la un psiholog.Fiindca voi n-ati cazut la facultate, n-o sa fiti niciodata printre primii 10 cei mai bogati oameni de pe Pamant! Si va trebui sa va impacati cu un salariu patetic de 200.000 de dolari pe an, salariul urmand sa il primiti de la un fost coleg de facultate, care a cazut la examene si a fost dat afara!Acum, probabil va ganditi daca mai e vreo speranta pentru voi. Nici o sansa! Voi sunteti deja pierduti. Deja aveti creierul distrus in proportie foarte mare, …irecuperabila.

Acum, ma adresez celor care inca nu au terminat facultatea:

LASATI BALTA FACULTATEA, FACETI-VA BAGAJELE SI PLECATI! Nu reveniti! Indepliniti-va visurile! Fiindca sigur va spun ca, daca vi se distruge creierul, veti disparea mai repede de pe scena afacerilor decat dispar eu acuma de pe aceasta scena gratie agentilor de paza!”Omu s-a nascut prin ‘44 (modificat….m’a tras de urechi Foxana. ms :D), traind intr-un cartier rau famat, s-a lasat de facultate de prin anu’ 2 asa….si s-a apucat de afaceri. Primul lui proiect a fost o baza de date pentru CIA, pe care a numit-o Oracle si in care a investit 2000 de dolari. De aici s-a invartit in stanga, in dreapta si a reusit sa stranga suma de 22,5 miliarde de dolari.

Probabil te intrebi cum doamne iarta-ma a facut asta atatia bani….nici eu nu am habar. De remarcat insa ca mai toate povestile mai miliardarilor se cam aseamana. Ciudat?? Cam da!

Ce e de retinut?

Niste mai jmecheri conduc lumea si profita de pe urma funicutelor harnicute ce se straduiesc sa termine facultati prestigioase pentru a lucra pentru acesti ‘colosi’ financiari. Bravo mai colosilor !

E trist insa ca majoritatea sunt niste naivi care se bucura atunci cand au rezultate bune la invatatura sau isi creaza o incredere de sine falsa, data de aceste institutii de invatamant.

As fi zis mai multe despre subiect, dar cred ca a zis Lawrence Ellison destul.

.