“Maaamaaaaaaa !”…conversatia fereastra – scara blocului

Care nu striga asa din curtea blocului ?!

kid-yelling_medium

Imi vine sa mor de ras cand ma gandesc la momentele astea.

.

Imi trebuiau 20j de mii sa ies la suc : ” Maaamaaaaaa ! Da-mi si mie 20 de mii ca ma duc la un suc !“. Si asa comunicam eu si alti toti copiii care stateau pe la blocuri, cu parintii lor.

..

Parca eram pui de vrabie pentru ca, desi toti ne strigam mama pe aceeasi intonatie, erai recunoscut dupa glas.

Nu inteleg de ce ne strigam doar mama…..” Tataaaaaa ” strigam doar cand era vreo bataie sau trebuia sa imi urce bicicleta sus.

..

Strigam la ai mei pentru orice aveam nevoie si, culmea, se puteau rezolva toate fara a urca sus ( stateam la 4 ). Imi trebuia o jacheta ca era frig, mi-o arunca pe geam. Aveam nevoie de minge, o lansa maicamea printre masini cu o precizie de jucator de dartz. Imi trebuiau bani, ii punea maicamea intr-o punga cu un carlig ( sa nu o ia vantu ) si o arunca. Vroiam sa le cer voie sa ma duc la monument ( acolo se adunau toti si era in afara ariei blocului – arie de siguranta ), le ceream voie privat printr-o conversatie geam-scara blocului. Ma gandisem intr-un timp sa le cer si bicicleta sa mi-o coboare cu o sfoara ( serios !  )  pentru ca eram foarte mic si imi era extrem de greu sa o cobor sau sa o urc 4 etaje. Pentru mine era ceva realizabil….

.

Rar se intampla sa nu ti se recunoasca vocea. Cateodata faceam unele glume si strigam cu voci ciudate “Maamaaaa!” , iar imaginea de jos era de nepretuit. Zeci de mame de pui ieseau la verificare : Zvac, Zvac, Zvac !@

Dar si strigatele parintilor erau de pus in rama. Mamele iti faceau numele melodic ” Bogdaaaaaaaan!”, iar tatii erau la obiect : “Bogdan, treci acasa!”.

.

Oricum, maicamea a fost turnul de control. Stateam la 4, cu o vedere panoramica ce cuprindea scoala, terenul de fotbal, strada Florilor, dealul pe care faceam breakdance si toata curtea blocului. Ma ginea maicamea oriunde eram si striga : ” Bogdaaaaaaan hai la masa ! “. Cateodata ma si speriam sau credeam ca aud voci aiurea. Mai eram pe terenul de fotbal si se mai auzea in soapta un astfel de strigat…..creepy.

..

De obicei ma chema la masa sau ma intreba cat mai stau. Ii raspundam cu un ” Mai stau putin !” sau ” Vin acum !“. Minteam in ambele cazuri. Trebuia sa intervina taicameo cu un ” Treci acasa!” si stiam ca e momentul in care trebuie sa ma las de glume si sa ascult.

..

Doua faze memorabile :

..

Preotul, io’ si turnul de control

La noi in bloc era un preot/popa care avea un copil cam nesuferit. Copilul, cu 2 ani mai mic decat mine.

Intr-o zi, pentru ca nu mai suportam prostia copilului, l-am caftit.

Acum uite blocul, il vezi ? Se vedea mult mai bine cand nu erau copacii inverziti + ca e poza mai recenta si s-au mai schimbat lucrurile p-acolo. Eu eram pe la masina aia rosie, maicamea pe geam.

......

DSCI2507...............

Coboara furios omul Domnului. Isi ridica sultana si o ia la fuga dupa mine. Maicamea : “Fugi!”. Si am inceput sa fug  ca disperatul in jurul blocului. Maicamea statea pe geam si disperata imi dada indicatii : ” Ia-o la stanga, la deapta. Vezi ca vine pe strada Florilor !“. Apoi fugea pe gemul celalalt, din partea cealalta si continua cu indicatiile. Parca era un punct negru agitat, ca dadea din maini cu o precizie de politist de trafic.

Desi acum e al dracu de amuzant, atunci m-a secatuit de emotii toata faza.

.

De ce dracu nu striga maicamea la ala sa ma lase in pace !? De ce nu au coborat ai mei ?! Or fii avut simtul umorului prea dezvoltat.

Pana la urma m-a prins omul si a inceput sa imi dea lectii de viata.

.

Conversatie cu foc

Ma bateam de zor cu unu care, nu numai ca era cu 4 ani mai mare decat mine, dar era si cel mai inalt din bloc, iar eu cel mai scund.

.

Cum ma bateam eu cu el, iese maicamea pe geam : ” Bogdaneeeee, ce  tot faci acolo ?! “.

Replica mea a fost una de aur.

Cum nu prea aveam sanse cu ala si eram nervos, dar in acelasi timp constient de respectul pe care il aveau toti atunci pentru parinti, am raspuns asa: ” Uite ma bat cu bou si cretinu asta f**** in g*** sa il f** ! Ca imi bag p*** in el de handicapat ca daca ii trag doua il termin ! F**** rasa lui ca el incepu ! C****** pe el ! “.

.

A fost de ajuns un “ Treci acasa! ” ca am si zbughit-o.

.

Nu injuram de fel, dar atunci m-am descarcat teribil.

.

Ce mobil frate ?! Fereastra si suflu’ .

Tags: