De Revelion

Ziua magica din an. Asta reprezenta Revelionul pentru mine acum ani si ani.

.
Eram mic, nu stiam decat eroii desenelor animate, colectiile de surprize din kinder, turbo, kukurucu si alte dulciuri, si de spiritul imaginatiei, Craciun, joaca, zapada.

.
Ziua de Revelion incepea in stil mare. Eu eram extrem de scund si, privit de la inaltimea mea, parea totul si mai grandios. Maicamea facea n*x feluri de mancare, taicameo pregatea camera de filmat si aparatul foto, muzica suna cu bun simt in casa, toti se pregateau, dar se pregateau intr-o maniera placuta, nestresanta.

.

Sarmale, friptura la cuptor, salata, piftie, cozonac, ecleruri, tort, alte mancaruri, Cola (multa), MJ la picap impreuna cu Madalina Manole, Gica Petrescu sau alte melodii cantabile si dansabile, tv-ul aprins pe ceva live pentru a ne simti mai multi.

Bradu de Craciun, masa frumos aranjata, dansuri, cantari, asteptam sa se faca noapte.Petardele si rachetele, deoparte. Revelionul in familie, ceva pentru mine.

.
Un Revelion a fost insa ceva mai special. Taicameo luase o camera video de la un prieten si a montat-o pe televizor. Masa era in fata televizorului, iar noi ne uitam la el. Astfel, a filmat cateva ore bune de Revelion ce nu vor mai putea disparea ca am sigilat caseta. Partea tare a fost ca nu am realizat ca suntem filmati. Fie din cauza emotiei Revelionului, fie ca eram prea mici, noi copiii. Eram al mai agitat si al mai nervos de eveniment. Aveam cativa ani, dar cantam atat de tare si entuziasmat de ziceai ca am sistem dolby digital in gat.

.
Imi amintesc de sampania aia pentru copii care aparuse la un moment dat. Nebunie mare. Nu imi placea deloc, dar ambalajul si notorietatea ei ma incantau pe vremea aia.

.
Foarte tari si Revelioanele de bun-simt cu prietenii in care nu exista alcool si nici ca ne duceam sa mancam.

.
Numaratoarea de 10 secunde era mortala si emotionanta. Dupa, ieseam cu totiii in strada sa dam cu petarde si rachete. Pentru ca stateam intr-un oras foarte mic, obisnuiam sa trecem pe la cam toate rudele dupa 12 noaptea.

.
Colindatorii si caprele erau nelipsite. Sincer, nu ma incantau asa de tare, dar ii primeam cu bun-simt pentru ca si ei veneau cu asa ceva. Mereu ma speciam de caprele alea zevzece, prea zgomotoase.

.
Era frumos, reprezenta ceva. Acum e plat, totul se bazeaza pe mancare, alcool si locatie. Jenant ! Bine, nu generalizez, dar majoritatea Revelioanelor asa sunt.

Tags: