Mima

Jocul care uneste toate varstele.

Mereu mi-a placut mima pentru ca e si un joc la care trebuie sa iti pui la bataie imaginatia. Cel mai mult imi placea sa mimez, dar e foarte antrenant si sa incerci sa ghicesti.

Mima e un joc jucabil mai mult de fiintele umane adulte, fiind singurul pe care acestea sunt dispuse sa il desfasoare.

Sunt si persoane carora nu le place jocul asta, dar acele persoane sunt de obicei fatuci cu prea multe fite, ori handralai de lemn. Ambii niste faradepersonalitate.

.

Si io am jucat mima acum 2-3 zile si a fost chiar mai amuzant decat in copilarie. Pe cronometru si pe ‘atacul echipei adverse’. Echipa care asista incerca sa ii incurce pe cei care ghiceau si devenea totu extrem de amuzant.

Bineinteles, si cuvintele se schimba radical. De la rata, oaie si ornitorinc, s-a trecut la oricand, standard sau exact. E normal sa stabilesti anumite reguli pentru a nu da peste culori sau specii putin cunoscute de plante.

.

Apropo de cuvinte, uite unele dintre cele mai tari pentru mima (in limita bunului simt) :

standard / exact / sintetic / maine / oricare  / oricand / aplicatie / argou / factor / fonetic / benevol / colaborare / expresie / folositor / hapsan / inconfundabil / interes / zevzec / posibilitate / paradox / instantaneu /

.

Mai sunt, dar acum pe astea mi le amintesc. Voi ce cuvinte mai stiti ?

Tags: